Bal du Piaf Mort
Home

11, 12, 13 en 14 augustus 2005website: www.arnhemaanzee.nl

TERUG


Lord of Flames van Rob Derks

Zes jaar na het uiteenvallen van de even legendarische als onbekende band Spikey Urchin besloten gitarist Rob Derks en drummer Stijn Scheepers om hun muzikale strapatsen nieuw leven in te blazen. Naast het bombarderen van Erik van Erp tot bassist werd Stephan de Kruijf aangetrokken als zanger. Na een lachsalvo door een passage uit de film Ice Age besloten onze vrienden zich Lord of Flames te noemen en teneinde een nog hechter collectief te vormen legde het gezelschap zich toe op het spelen van rock en bluesrock covers om vervolgens een eigen repertoire op te bouwen.

Na een meningsverschil rond het wel of niet spelen van ‘With Arms Wide Open’ wipte de band zowel bassist Erik als het nummer van Creed uit de band. Hiermee verviel ook hun repetitieruimte in het tuinhuis van de familie Van Erp. Al rap meldde bassist Don van der Heijden zich aan en met het vinden van een repetitieruimte in J&A studio’s te Oss begonnen de Lords in november 2004 aan een nieuwe start.

Momenteel beginnen de eerste verschijnselen van eigen repertoire het daglicht te zien en de Lords hopen in de loop van 2005 de eerste muzikale vruchten te kunnen oogsten. Tot die tijd schromen zij zich niet om een muzikale ode te brengen aan helden als AC/DC, Black Sabbath, Danko Jones, Deep Purple, The White Stripes en ZZ Top en Roy Orbison.

zang: Lord Graceland
gitaar: Lord ZZ Rob
bas: Don Lord
drums: Lord Ass


www.lordofflames.com